Jump to content


Photo

ok3 ascom6 focusmax 3.7 issue, anyone can help me?

ok3 focusmax

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 YahooGroup

YahooGroup

    Member

  • ASA STAFF
  • 14 posts

Posted 19 May 2013 - 03:03 PM

This is a transfered topic from the ASA Yahoo Group.

 

Posted By: micv2004 Wed Apr 10, 2013 10:11 am

hello,

i have an issue with ok3 focuser (old one, bought in 2008), with ascom 6, and
focusmax 3.7.0.36: i can not connect the focuser to focusmax.
i found the ok3driver in the choose list of ascom/focusmax, but i have an error
message with "cant find progID" , something like that.
i have try another driver from asa website (the one after may2010), but it don't
work standalone, impossible to connect,he don't find the focuser on com 5.
the old asa driver v2.0 (first one), work in standalone.
the computer is a new one with xp pro 32.
anyone can help me to find a solution?
may be i can try with old version of focusmax?
thank you in advance , my hairs start to fall on floor...
michael

________________________________________

Posted By: micv2004 Sat Apr 13, 2013 10:41 am

anyone to help me?
thank you

________________________________________

Posted By: micv2004 Sat Apr 13, 2013 3:39 pm

anyone?
regards

________________________________________

Posted By: tekic545 Wed Apr 17, 2013 2:29 am

I also have a 2008 model of the OK3 focuser. I use a Bakhtinov Mask for
focusing, but would very much like to use FocusMax.

If you've succeeded in making your OK3 work with FocusMax, we'd like to hear
from you.

Thanks,

Bob Gillette
________________________________________

Posted By: john_carver0 Wed Apr 17, 2013 4:55 pm


Bob,
I have a ASA 16inch with the OK3 heavy duty focuser. I have been using it with
FocusMax and ACP successfully for 3 years. I am using a Apogee 29050 camera
right now. I use to have a Apogee U16M camera before.

So again yes I have successfully -and at present- used Focusmax with OK3 focuser
and heavy duty focuser. However over the past 3 years I have had to reinstall it
because of new computer, software failure,ect. Each time I have had to reinstall
OK3 focuser drivers it has been a real headache on the OK3 software side not
FocusMax. Thus I always clone all of the hard drive using Acronis to avoid
having to reinstall any of the OK3 drivers. It always takes at least 1 to 2
hours of failures and then out of the blue success to reinstall OK2 drivers
cold. FocusMax is easy. Sometimes it seems like Black magic. If you would like
to talk with me I can be reached at my veterinary practice phone # 972-578-2553,
Skype as - astroveterinarian, or email res0hver@.... It can be done with
great success and it is well worth it. But it requires work and dare I say
witchcraf

 



#2 si6pack

si6pack

    Member

  • Beta Tester
  • 127 posts
  • LocationGauting, nearby Munich

Posted 28 July 2013 - 07:04 AM

I do not know whether it helps, but the pdf instruction in the following link

http://forum.astrosy...ry-second-time/

solved may issues for me (i.e. COM port not found, connection problems to FocusMax etc.)...
DDM85S
ASA12N-OK3 or TEC140
FLI 8300 & FLI FW2-7 or XPress H694 & XPress USB FW





Also tagged with one or more of these keywords: ok3, focusmax

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users