Jump to content


Photo

Important Autoslew bug found in pointing calc


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 maxmirot

maxmirot

    Member

  • Beta Tester
  • 223 posts

Posted 27 March 2017 - 08:30 PM

I sent my autopoint files to ASA.

 

I had been asking why on the forum why there is such residual error spread along the  RA axis only.

 

Apparently, tehy found  that the  flexure calculation is wrong.

 

A new Autoslew version should fix this shortly.

I see they just posted Version X.40 hopefully it has the fix.

I don't how much this actually effected tracking and pointing.

 

Max



#2 john32712

john32712

    Member

  • Beta Tester
  • 119 posts
  • LocationFlorida USA

Posted 28 March 2017 - 03:20 AM

I noticed that Max, but saw no negative effect from it. Thanks for pointing it out, it prevents me from losing my mind!

 

Best,

 

John Nemcik



#3 pesa

pesa

    Member

  • Beta Tester
  • 82 posts
  • LocationEnk√∂ping Sweden

Posted 19 April 2017 - 11:41 AM

Any news from ASA wheather this bug is resolved or not?

This problem with RA residual error and much smaller error in DEC I have had for 2 years! Since this is independent of mount position it doesnt make sense (to me) that it's a mechanical problem.

So even an admittance that it IS a bug is good news to me. Now I hope for a fix as well.

 

pelle



#4 maxmirot

maxmirot

    Member

  • Beta Tester
  • 223 posts

Posted 21 April 2017 - 07:02 AM

Any news from ASA wheather this bug is resolved or not?

This problem with RA residual error and much smaller error in DEC I have had for 2 years! Since this is independent of mount position it doesnt make sense (to me) that it's a mechanical problem.

So even an admittance that it IS a bug is good news to me. Now I hope for a fix as well.

 

pelle

Me too email ASA.  I am waiting too.



#5 maxmirot

maxmirot

    Member

  • Beta Tester
  • 223 posts

Posted 04 May 2017 - 01:52 AM

Current recommendation is to go into advance pointing  uncheck the the use / optimize for east flexure , west flexure and mount pier flip.

Then let super fit do its thing.

 

Max



#6 maxmirot

maxmirot

    Member

  • Beta Tester
  • 223 posts

Posted 05 June 2017 - 02:39 PM

This bug is fixed download the last Autoslew.



#7 Waldemar

Waldemar

    Member

  • Beta Tester
  • 242 posts
  • LocationNetherlands

Posted 05 June 2017 - 08:05 PM

If so this is the third or fourth update with the same number...???

Isn't that a bit weird?


Waldemar
--------------
Mount: DDM85 Standard 12V ; Telescopes: TEC140 + 140FF + Quad TCC ; Celestron RASA; TMB 92SS + 27TVPH Cameras: ZWO ASI 174MM cool; SBIG STF8300M; ATIK4120EX; TRIUS SX-36
Filters: Astronomik and Baader NB + RGB; Lunt double stack 75 mm unobstructed signature series + BF 3400; Dutch weather and light polluted skies.  




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users