Jump to content

MichiP

Beta Tester
  • Content Count

    58
  • Joined

  • Last visited

About MichiP

  • Rank
    Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Austria

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.amos.observatory.at

Recent Profile Visitors

144 profile views
  1. Hi Waldemar, Thank you for sharing the details. That looks like a great and stable solution, I think we will go with it Regards Michael
  2. Thank you all for your responses I thought it might be easy like a plug and play replacement. There is no certain reason for the upgrade to USB 3. Most stuff is still USB 2 but I made the experience that USB 3 is more stable than USB 2 and since my CCD is running on USB 3 and I have dismounted my RC for doing some improvements, I thorough it could be a good idea to use this chance to upgrade. @Waldemar I think I will go with your solution. Have you also connected the mount directly into the DS600 so that your PC is controlling the your DDM? What are you connecting with the Lumberg 8 connector? Regards Michael PS: @Vaud welcome
  3. Hi, Has someone done an upgrade from the original build in USB hub in the ASA DDM 85 to a newer one with USB 3.0? If yes, which one have you used? Thanks Michael
  4. Hi We currently have a problem with our dome automation but I need to do a new pointing file. I know there was a setting to tell Sequenz to manually confirm before doing the next image. Please can some tell me where I can find it? CS, Michael
  5. Hi We currently have a problem with our dome automation but I need to do a new pointing file. I know there was a setting to tell Sequenz to manually confirm before doing the next image. Please can some tell me where I can find it? CS, Michael
  6. MichiP

    NGC 6744

    Nice image Mark
  7. I still think that the Wiki is a great idea but to be honest, the wiki often can't be reached or it took ages to get the page loaded. I'm sure that this is the main reason why it's not used more. Maybe we can improve this and see if something change. What do you need to get the Wiki faster? Best Michael
  8. Hi Thomas, thank you this was what I was looking for. BR, Michael
  9. Hello, I need some help with this problem. I want to center an object on the ccd chip by clicking on the image to tell the mount move telescope here. It is working, but it always moves the telescope too far. I think I have to give Maxim the information about CCD chip pixel size and dimensions but I can't find the correct place to enter them. Thank you Regards, Michael
  10. Hi Luke, we still trying to solve the problem with Jacek, but sometimes people who are own the dome are fast or have better solutions for problems
  11. Hello, does someone use a ScopeDome Dome and uses automated dome tracking so the dome follows automatically the scope on a bent pier? I'm having some poiting issues that the dome is not checking on which side the telescope is facing the sky. Any ideas to solve this? Best regards, Michael
  12. Hi Chrstian, I'm using Win 7 64x with the latest Ascom and the latest Sequenz and AutoSlew Versions. Since I took away the the admin hook, everything is running absolutely perfect and smooth. I made a complete all sky Autopoint with Sequenz and 110 Images and it worked great. Hi Christer, I was not able to make any connection till I removed the hook for starting AutoSlew as Admin. I'm running the latest build for Sky X Prof. and still had this issue. Perhaps Philipp Keller know what the problem could be. He recommend to start Autosew and Sequenz with admin privilege. CS, Michael
  13. I found the damn problem which took me two perfect nights DO NOT RUN AUTOSLEW WITH ADMIN PRIVILEGE!!!! I remembered that I read that it is suggested to run Autoslew with admin privilege to avoid trouble. So I configured the program to start always with this. In fact, this made the trouble. I put the hook away and everything was running without any trouble. Not sure if I should be angry about my self or being happy for finding the solution. I think I will make the decision tomorrow when I see if there are stars or clouds above my observatory. Regards, Michael
  14. Hello, when I choose "Generic hub" I get the error Failed to load driver: "Hub.Telescope" Any idea how to solve this? In the meantime I have uninstalled Ascom and made an new install with Ascom 6.2 but nothing changed AND WE HAVE A GREAT PERFECT SKY!!! :( BR Michael
  15. Hi Dietmar, I used this manual, but it doesn't work. It get this error:Failed to load driver: "Hub. Telescope" Any idea what it is? BR, Michael
×
×
  • Create New...